Prezentacija mogućnosti finansiranja rasta i razvoja malih i srednjih preduzeća u okviru EU programa
27.10.2016

Prezentacija mogućnosti finansiranja rasta i razvoja malih i srednjih preduzeća u okviru EU programa

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u skladu sa opredjeljenjima i planiranim aktivnostima usmjerenim na olakšavanje pristupa finansijskim sredstvima za rast i razvoj MSP i obrta i unapređenja njihovog položaja 27.10.2016. godine, organizovalo prezentaciju mogućnosti finansiranja rasta i razvoja MSP-a u okviru EU programa COSME (Programa za konkurentnost preduzeća i mala i srednja preduzeća), kao i okviru programa „Podrška unapređenju konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini” kojeg finansira Evropska unija preko Evropske banke za obnovu i razvoj. Prezentacija je organizovana u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).

Tokom prezentacije, predstavljena je i Evropska preduzetnička mreža Bosne i Hercegovine te mogućnosti koje ista pruža za subjekte male privrede sa područja Tuzlanskog kantona i BiH, kao i načini pristupa mreži i ostvarivanju poslovne saradnje sa međunarodnim partnerima.

Događaj je zvanično otvorio Premijer Vlade TK Bego Gutić, dok se prisutnima obratio i Nermin Hodžić, ministar razvoja i poduzetništva u Vladi TK.

Više informacija možete pročitati na linku: http://vladatk.gov.ba/vlada-tk/rad-vlade/aktivnosti-vlade/4223-finansiranje-rasta-i-razvoja-malih-i-srednjih-preduzeca-u-okviru-eu-programa

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE