Poziv za projekte Ambasade SAD za Program malih grantova Demokratske komisije
9.11.2016

Poziv za projekte Ambasade SAD za Program malih grantova Demokratske komisije

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane neprofitne organizacije, obrazovne institucije i nezavisne medije da je Ambasada Sjedinjenih Država u Bosni i Hercegovini, djelujući putem Ureda za odnose s javnošću (Office of Public Affairs), objavila Obavijest o mogućnosti finansiranja (NOFO) za Program malih grantova Demokratske komisije (Democracy Commission Small Grants Program).

Program malih grantova Demokratske komisije će podržati napore nevladinih organizacija kako bi se omogućilo veće učešće građana u borbi protiv korupcije, spriječavanju odliva mozgova, poboljšanju stanja ljudskih prava (uključujući i rodnu ravnopravnost i prava osoba sa invaliditetom), izgradnju tolerantnog i multietničkog društva, podršku nezavisnim medijima, borbu protiv nasilnog ekstremizma i zaštitu životne okoline.

 

Projekti s kojima se aplicira je potrebno da se odnose na jednu od sljedećih tema:

  • borba protiv korupcije i povećanje transparentnosti,
  • ljudska prava, uključujući osobe sa invaliditetom i LGBT zajednicu,
  • zapošljavanje mladih i aktivizam,
  • životna okolina uključujući energetsku efikasnost, klimatske promjene, zagađenje
  • vazduha i upravljanje otpadom,
  • mediji,
  • euroatlantske integracije, i
  • suprotstavljanje nasilnom ekstremizmu.

Aplicirati mogu sve bh. neprofitne organizacije, obrazovne institucije i nezavisni mediji koji su ustanovljeni i pravno registrirani u Bosni i Hercegovini.

 

Budžet jednog prijedloga projekta ne smije biti veći od 25.000 dolara, a programske aktivnosti bi se trebale održati između aprila - maja 2017. godine i oktobra - novembra 2018. godine.

Organizacije mogu podnijeti samo jedan prijedlog projekta po programu. Organizacije koje su dobile podršku iz Programa malih grantova Demokratske komisije u prethodnom krugu i nisu završile svoje projekte, ne mogu se prijaviti za novi grant dok ne dostave svoje konačne izvještaje.

Popunjene aplikacije je potrebno da se dostave na sljedeću e-mail adresu: DemcomBiH@state.gov .

Krajnji rok za podnošenje prijedloga projekata i popratne dokumentacije je 16. decembar 2016. godine do 17,00 sati.

 

Kompletan poziv možete pronaći na: https://www.mreza-mira.net/wp-content/uploads/2016/11/Poziv-za-projekte-Ambasade-SAD-novembar-2016.pdf .

Objavu poziva i aplikaciju za prijavu možete pronaći na web stranici Ambasade SAD na sljedećem linku:https://sarajevo.usembassy.gov/democracy-commission-2017.htm .

Za više informacija možete kontaktirati i Ambasadu SAD putem telefona: +387 33 704 344, 704 285, 704 333, zatim faksa: + 387 33 704 432 ili e-mailom DemcomBiH@state.gov .

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE