Održana konferencija „Liderstvo u biznisu“
15.11.2016

Održana konferencija „Liderstvo u biznisu“

Pod sloganom „Korak po korak“, Ured specijalnog predstavnika EU u BiH održao je u ponedjeljak, 14.11.2016. godine u Hotelu Tuzla konferenciju pod nazivom „Liderstvo u biznisu“ (Business Leadership Conference) na kojoj se govorilo o socio-ekonomskim pitanjima i njihovom uticaju na razvoj kompanija i generalni ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini u odnosu na tržište Europske Unije i regije.

Na konferenciji su uzeli učešće predstavnici vodećih lokalnih kompanija, poslovnih leadera i eksperata iz regije, predstavnici razvojnih agencija, vladinih institucija, akademske zajednice, civilnog sektora i mladih poduzetnika.

Na prvoj održanoj konferenciji o liderstvu u biznisu obratio se i šef Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH, Lars-Gunnar Wigemark, koji je u svom obraćanju govorio o aktivnostima EU na planu budućeg ekonomskog razvoja te istakao da je cilj ovakvih konferencija potaknuti mlade na pokretanje vlastitog biznisa i unapređenje poslovne saradnje kako na entitetskom tako i na lokalnom nivou.

U okviru panel diskusije pod nazivom „Lokalni poslovni razgovori: Izazovi i mogućnosti za preduzeća u lokalnom poslovnom okruženju“ učešće je uzeo i ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić istaknuvši pri tome da Vlada Tuzlanskog kantona ulaže znatne napore da se na području Tuzlanskog kantona provodi Reformska agenda. Unapređenje poslovnog ambijenta i sama provedba Reformske agende zahtijeva kontinuiranu saradnju resornih ministarstava i privrednika te unapređenje saradnje sa jedinicama lokalne samouprave kao nosiocima parafiskalnih nameta koji opterećuju privredu.

Ispred Vlade Tuzlanskog kantona pored ministra razvoja i poduzetništva, Konferenciji „Liderstvo u biznisu“ je prisustvovao i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Više o konferenciji možete pročitati na stranici Vlade Tuzlanskog kantona: http://vladatk.gov.ba/aktivnosti-ministarstva-mpp/508-2016/4277-konferencija-o-liderstvu-u-biznisu-u-tuzli-administracija-je-usluzni-servis-realnom-sektoru
DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE