Realizovane prve posjete u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu
18.11.2016

Realizovane prve posjete u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice  poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu

U okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu u petak, 18.11.2016. godine ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić zajedno sa predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željkom Babićem posjetio je preduzeća i obrtnike iz općine Gračanica i Lukavac.

U općini Gračanica zajedno sa općinskim načelnikom Nusretom Helićem delegacija je posjetila preduzeće INGRAT d.o.o. Gračanica i obrnika OD „MEKIĆ“ Gračanica iz oblasti drvne industrije. Ismet Nišić, vlasnik tvornice namještaja INGRAT d.o.o. Gračanica je predstavio razvojni put ove kompanije i upoznao delegaciju sa problemima sa kojima se susreću u poslovanju. Nakon posjete preduzeću, uslijedila je posjeta obrtničkoj djelatnosti „MEKIĆ“ vlasnika Samira Mekića koja se bavi finalnom preradom drveta i proizvodnjom PVC plastičnih prozora.

U okviru posjete općini Lukavac delegacija je sa općinskim načelnikom Edinom Delićem posjetila preduzeće “Luciana” d.o.o Lukavac u kojem ih je sa poslovanjem kompanije, čija je osnovna djelatnost građevinarastvo - visokogradnja, upoznao direktor Josip Božić. Nakon posjete preduzeću “Luciana” d.o.o Lukavac delegacija je posjetila i obrtničku radnju „MEYER STRUCTURA“ iz Lukavca, vlasnice Indire Meyer koja se bavi formiranjem industrijskih podova i vršenjem finih radova glazure/estriha.

Osnovni cilj zajedničkih posjeta je unapređenje međusobne saradnje, procesa planiranja i realizacije razvojnih projekata, kao i rješavanje zajedničkih problema i iskorištavanje raspoloživih potencijala. Programom obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa partnerskim institucijama u narednom periodu planira realizovati posjete preduzećima i obrtnicima iz općine Kalesija i Srebrenik, kao i organizovane posjete učenika srednjih škola preduzećima sa Tuzlanskog kantona i održavanje školskog časa „Zašto postati poduzetnik?“.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE