Posjeta preduzeću SOLANA d.d. Tuzla u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva
21.11.2016

Posjeta preduzeću  SOLANA d.d. Tuzla u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva

U sklopu obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u ponedjeljak 21.11.2016. godine organiziralo posjetu preduzeću Solana d.d. Tuzla. U posjeti su, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva, učestvovali i predstavnici Vijeća učenika  i menadžmenta JU Turističko-ugostiteljska škola Tuzla. U sklopu posjete prezentiran je Muzej solarstva odnosno Muzej Fabrike soli Tuzla te učesnicima predstavljen historijski razvoj proizvodnje soli  na području Tuzle. Također, učenici i drugi učesnici posjete upoznati su sa procesom proizvodnje soli te su imali priliku vidjeti jednu od najvećih investicija Solana d.d. Tuzla rinfuzno i visokoregalno skladište ove kompanije.

Domaćin posjete bila je Mr.sc. Amira Brkić, dipl.ing.tehn., rukovodilac Sektora za upravljanje kvalitetom u Solana d.d. Tuzla koja je istakla zadovoljstvo iskazanim interesom za posjetu ovoj kompaniji te spremnost na dalju saradnju i podršku u razvoju svijesti o značaju privrede, domaćih proizvoda kao i poduzetništva. Također, istaknute su i različite mogućnosti za razvoj poduzetništva, između ostalih, osnivanje biznisa za proizvodnju proizvoda baziranih na soli, kao i sušenog povrća.

Pored podizanja svijesti o značaju poduzetništva i prednosti bavljenja poduzetništvom, bila je ovo i prilika da se učenici upoznaju sa domaćim proizvodima i značajem kupovine domaćih proizvoda, te da se upoznaju sa značajnim objektom kulturno-historijskog nasljeđa Tuzle i Tuzlanskog kantona.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE