Posjeta općini Kalesija u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu
22.11.2016

Posjeta općini Kalesija u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice  poduzetništva” Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu

Ministar razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić zajedno sa predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željkom Babićem je u ponedjeljak, 21.11.2016. godine u okviru posjeta uspješnim preduzećima i obrtnicima planiranim u Globalnoj sedmici poduzetništva posjetio i općinu Kalesija.

Nakon radnog sastanka u Općini Kalesija, delegacija sa načelnikom Općine Kalesije Seadom Džafićem je posjetila preduzeće “Unis Tok” d.o.o Kalesija. Direktor Mensur Hukić predstavio je poslovanje kompanije „Unis Tok“ d.o.o. Lukavac, naglasio prepreke sa kojima se susreću u radu te delegaciju upoznao sa proizvodnjom unutar kompanije.

Nakon posjete firmi, delegacija je posjetila i Zanatsku radnju Metalostrugar „MEHIDIĆ“ vlasnika Rasima Mehidića u Miljanovcima, općina Kalesija.

Ovo je ujedno bila i prilika da općinski načelnik upozna prisutne sa problemima sa kojima se susreću poduzetnici i obrtnici na području općine Kalesija.

 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE