Posjeta učenika preduzeću IMEL d.o.o. Lukavac u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva
22.11.2016

Posjeta učenika preduzeću  IMEL d.o.o. Lukavac  u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva

Predstavnici Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona su sa učenicima trećih razreda smjer tehničari računarstva JU Mješovite srednje škole Lukavac posjetili preduzeće „IMEL“ d.o.o. Lukavac. Posjeta je organizovana u okviru obilježavanja Globalne sedmice poduzetništva na Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu.

Vlasnik kompanije Izudin Čeliković dočekao je učenike i profesora Mješovite srednje škole Lukavac i u svom obraćanju predstavio dosadašnji rad kompanije naglasivši pri tome važnost praćenja savremenih trendova u IT sektoru kao i želji i istrajnosti budućih poduzetnika da se bave poslom koji vole.

Vlasnik „IMEL“ d.o.o. Lukavac je iskoristio ovu priliku da pozove prisutne učenike da se prijave na besplatnu edukaciju koja će se u narednom periodu organizovati u okviru kompanije i koja će, pored stečenog znanja, uspješnim učenicima pružiti mogućnost zaposlenja u komapaniji, te i na ovaj način ukazao da su ljudski resursi najznačajniji resuri jedne kompanije.

U sklopu posjete, predstavnici  „Imel“ d.o.o. Lukavac su organizovali i obilazak preduzeća i tom prilikom upoznali učenike sa radom razvojnog tima odnosno programera, ali i ostalim odjelima ove kompanije.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE