Posjeta općini Srebrenik u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu
23.11.2016

Posjeta općini Srebrenik u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice  poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu

Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Nermin Hodžić zajedno sa predsjednikom Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Željkom Babićem posjetio je danas preduzeće „Majevica“ d.d. Srebrenik i obrtničku radnju „Mesarstvo Vesko“ iz Srebrenika vlasnika Mije Veselčića.

Posjeta preduzeću i obrtniku iz oblasti prehrambene industrije je organizovana u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu. Ispred Općine Srebrenik, današnjoj posjeti prisustvovali su Nusret Šerifović, šef Službe za poduzetništvo, lokalni razvoj i investicije i Elvedin Ćudić, šef Službe za finansije i inspekcijski nadzor.

Navedenim posjetama završene su aktivnosti Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona vezane za posjete preduzećima i obrtnicima. Programom obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu u narednom periodu nastavit će se sa realizacijom prethodno planiranih aktivnosti koje se odnose na posjete učenika srednjih škola preduzećima sa Tuzlanskog kantona, kao i održavanje školskih časova na temu „Zašto postati poduzetnik?“.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE