Održan stručni skup na temu "Parafiskalni nameti - prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje"
29.11.2016

Održan stručni skup na temu "Parafiskalni nameti - prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje"

Udruženje Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac organizovalo je danas Stručni skup na temu: "Parafiskalni nameti - prijedlozi i preporuke za smanjenje ili ukidanje“. Skup se organizuje u sklopu projekta "Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta" finansiranog od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), a u okviru druge komponente CSSP programa - Programa održivosti civilnog društva u BiH.

Cilj skupa je predstavljanje Analize parafiskalnih nameta sa osvrtom na svih 13 općina Tuzlanskog kantona, te provedba stručne rasprave o identifikovanim nametima kako bi se obezbijedili prijedlozi za smanjenje ili ukidanje pojedinih nameta. Izvršni direktor NBR-a, Enver Sarvan učesnicima skupa je predstavio projekat "Boljim poslovnim okruženjem do više radnih mjesta", nakon čega je profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli  Bahrija Umihanić predstavio rezultate urađene Analize parafiskalnih nameta za regiju SI BiH.

Pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva TK, na održanom skupu učešće su uzeli i predstavnici općinskih uprava, Obrtničke komore TK, udruženja privrednika i organizacija koje se bave lokalnim ekonomskim razvojem u BiH.

Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK, kao član LEDnet mreže, zajedno sa Udruženjem Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i drugim članicama mreže učestvuje u zagovaranju smanjenja ili ukidanja parafiskalnih nameta na različitim nivoima vlasti, a koji opterećuju rad privrednika.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE