Održani školski časovi na temu „Zašto postati poduzetnik?“ u općini Lukavac i Srebrenik u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”
29.11.2016

Održani školski časovi na temu  „Zašto postati poduzetnik?“ u općini Lukavac i Srebrenik  u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”

Školski časovi na temu „Zašto postati poduzetnik?“ u organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona održani su danas u JU Mješovita srednja ekonomsko-hemijskoj školi Lukavac i JU Mješovita srednja škola Srebrenik. Održavanje časova organizovano je u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”.

Na časovima poduzetništva, predstavnik Ministarstva razvoja i poduzetništva upoznao je učenike sa osnovnim pojmovima poduzetništva, te prednostima i nedostacima ulaska u poduzetništvo, dok je Eldin Brkić, izvršni direktor LAFAT KOMERC d.o.o. Kalesija prenio iskustva ove kompanije u pokretanju i razvoju biznisa, razvoju proizvoda i marketingu te uočavanju prilika na tržištu. 

Aktivnost održavanja školskog časa u srednjim školama na području Tuzlanskog kantona završava se posjetom JU Mješovita srednja škola Banovići koja je planirana za srijedu 30.11.2016. godine u terminu od 11,00 do 11,45 sati.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE