Delegacija BBI banke posjetila Vladu Tuzlanskog kantona
29.11.2016

Delegacija BBI banke posjetila Vladu Tuzlanskog kantona

Unapređenje saradnje Bosna bank international d.d. (BBI) sa Vladom Tuzlanskog kantona, s posebnim akcentom na aktivnosti Banke na području našeg kantona, te uspostavljanje finansijske linije na bazi subvencionirane profitne marže za srednja i mala preduzeća bile su teme današnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona sa delegacijom BBI banke.

Radi se o projektu sufinansiranja profitne marže za kredite poslovnih subjekata u kojem bi 90-95% sredstava obezbjedila Banka, a 5-10% Vlada. Privrednici bi na ovaj način imali priliku doći do veoma povoljnih, možda i na tržištu najpovoljnijih finansijskih sredstava.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona koju je predvodio premijer Bego Gutić, činili su još i ministar finansija Jakub Suljkanović, ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić, ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Abdulah Zukić.

 

Više o održanom sastanku možete pročitati na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona na sljedećem linku: http://vladatk.gov.ba/vlada-tk/rad-vlade/aktivnosti-vlade/4323-delegacija-bbi-banke-posjetila-vladu-tuzlanskog-kantona

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE