Održan školski čas „Zašto postati poduzetnik?“ u općini Banovići u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”
30.11.2016

Održan školski čas  „Zašto postati poduzetnik?“ u općini Banovići u okviru programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”

U organizaciji Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona danas je u JU Mješovita srednja škola Banovići održan školski čas na temu „Zašto postati poduzetnik?“.

Učenici završnih razreda ove škole imali su priliku upoznati se sa prednostima i nedostacima osnivanja i vođenja vlasitog preduzeća i/ili obrta, preprekama s kojima se mogu susresti u radu, bitnim aspektima za postizanje uspjeha, te diskutovati o prilikama za pokretanje biznisa na području općine Banovići. Također, svoja iskustva iz poduzetničkog procesa učenicima su prenijeli Eldin Brkić, izvršni direktor LAFAT KOMERC d.o.o. Kalesija i Ervin Čergić, obrtnik iz Banovića.

Održanim školskim časom u Mješovitoj srednjoj školi Banovići završene su sve predviđene aktivnosti u okviru Programa obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva” u Tuzlanskom kantonu za 2016. godinu koje je Ministarstvo razvoja i poduzetništva realizovalo u periodu od 18. do 30.11. 2016. godine u saradnji sa partnerskim institucijama.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE