Održan okrugli sto na temu „Programi Evropske unije kao izvori finansiranja“
30.11.2016

Održan okrugli sto na temu „Programi Evropske unije kao izvori finansiranja“

U srijedu 30.11.2016. godine Kantonalna privredna komora i Ekonomski fakultet u Tuzli bili su organizatori  okruglog stola na temu „Programi Evropske unije kao izvori finansiranja“ koji se održao u velikoj sali Kantonalne privredne komore u Tuzli.

Cilj okruglog stola je razmjena iskustava i uspostava međusobne saradnje u korištenju fondova EU za finansiranje projekata i stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta. Uvodničari na okruglom stolu su bili  gđa. Kornelija Mlinarević, pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte EU i gospodarstvo Grada Osijeka, dr.sc. Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i dr.sc. Midhat Jašić sa Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Tuzli, istaknuti stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u pripremi i implementaciji projekata.

Pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva TK-a  na okruglom stolu učešće su uzeli i predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja, općina TK-a, javnih institucija, MSP-a, udruženja privrednika i nevladinih organizacija sa područja Tuzlanskog kantona koji su kroz diskusiju zaključili da je za uspješno povlačenje sredstava iz međunarodnih i EU fondova neophodno umrežavanje i timski rad kako u pripremi tako i u implementaciji projekata nastalih iz realnih potreba ciljnih grupa.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE