Učešće na Regionalnoj konferenciji o porodičnom poduzetništvu
9.12.2016

Učešće na Regionalnoj konferenciji o porodičnom poduzetništvu

Na Zlatiboru se 08. i 09. decembra 2016. godine održava Regionalna konferencija o porodičnom poduzetništvu u Srbiji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije i Ministarstva privrede Republike Srbije. Cilj konferencije, između ostalog, je i potaknuti dijalog svih relevantnih subjekata u društvu – poduzetnika, predstavnika vlade, finansijskih institucija, privrednih asocijacija, stranih i domaćih kompanija i nevladinog sektora o kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta za osnivanje i razvoj porodičnih preduzeća, pomoć umrežavanju poduzetnika iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine i dr.

U radu konferencije učešće je uzeo i  ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona mr. sci. Nermin Hodžić, dipl. ing. el. otvarajući panel na temu „Finansiranje i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta – ključni izazovi za osnivanje i ekonomsku održivost porodičnih preduzeća“ . U okviru navedenog panela ministar Hodžić je prezentovao aktivnosti Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona na unapređenju poslovnog ambijenta kao i olakšanja pristupu finansiranju za mala i srednja preduzeća na području Kantona, od kojih većinu predstavljaju porodična preduzeća. Pored navedenog, ministar Hodžić je u svom obraćanju prezentovao i privredu Tuzlanskog kantona te pozvao učesnike konferencije na unapređenje institucionalne i privredne saradnje.

Navedena konferencija je prilika da se sa relevantnim akterima iz susjednih zemalja razmjene iskustva i dobre prakse u poticanju razvoja porodičnih preduzeća kako bi se doprinijelo njihovom očuvanju, ali i daljem razvoju.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE