Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“
13.12.2016

Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“

Institut za razvoj mladih KULT uz podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona 15.12.2016. godine organizuje Biznis forum „Rasterećenjem privrede do novih radnih mjesta“. Cilj biznis foruma je okupiti predstavnike vlasti, privrede i mlade ljude radi vođenja konstruktivnog dijaloga o pitanjima unapređenja poslovnog okruženja i prilika za zapošljavanje, kako u Tuzlanskom kantonu, tako i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Tokom Biznis foruma razgovarati će se o teretima koji ograničavaju rast i razvoj privrede u Bosni i Hercegovini, poput brojnih parafiskalnih nameta i poreza na dodanu vrijednost, budžetskim poticajima kojima vlast podržava privredu, ulogama vlasti u poticanju poslodavaca na zapošljavanje mladih, prednostima i manjkavostima postojećih programa aktivnih politika zapošljavanja dostupnih poslodavcima i nezaposlenima, kao i načinima podrške novim biznisima i samozapošljavanju.

Biznis forum se organizuje  u okviru inicijative "Poslovni prostor BH" koju vodi Institut za razvoj mladih KULT, a koja je dio Projekta održivosti civilnog društva u Bosni i Hercegovini (CSSP), koji realizuju Centri civilnih inicijativa (CCI) i Centar za promociju civilnog društva (CPCD), a koji je podržan od Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Program Biznis foruma Tuzla možete preuzeti na sljedećem linku:http://www.vladatk.gov.ba/aktivnosti-ministarstva-mpp/508-2016/4365-biznis-forum-rasterecenjem-privrede-do-novih-radnih-mjesta

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE