Objavljen javni poziv za finansiranje projekata u okviru programs Europa za građane
19.1.2017

Objavljen javni poziv za finansiranje projekata u okviru programs Europa za građane

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava zainteresirane subjekte da je Europska izvršna agencija za obrazovanje, kulturu i  audiovizuelnu umjetnosti (EACEA) objavila poziv za apliciranje za program Europa za građane za četiri mjere programa pod nazivom Mreže gradova 2017, Europsko sjećanje 2017, Bratimljenje gradova 2017 i Projekti organizacija civilnog društva 2017.

Bosna i Hercegovina ima pristup ovom programu Europske Unije, te samim time za navedeni program mogu aplicirati bosanskohercegovačke organizacije i institucije, a koje, u konkretnom slučaju, uključuju  javna tijela ili neprofitne organizacije u svojstvu pravnog lica (poseban kriterij prihvatljivosti određen je za svaku cjelinu odnosno mjeru).

Projekti sa kojima se aplicira zahtjevaju učešće najmanje jedne organizacije iz Europske Unije učesnice u Programu (popis država, učesnika programa možete pronaći na slijedećem linku https://eacea.ec.europa.eu/sites/eacea-site/files/documents/comm2013003670000hr.pdf) .

Rok za apliciranje je 1. mart 2017. godine.

Inače, Program Europa za građane ukupne je vrijednosti 185 468 000 EUR za period 2014.-2020. godina i ima za cilj da se putem finansijskih programa i aktivnosti u kojima građani mogu sudjelovati, promiče zajednička europska historija  i vrijednosti te potiče osjećaj odgovornosti za način na koji će se Europa razvijati.

Više informacija o pozivu moguće je pronaći na http://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/funding_en .

Više informacija o programu Europa za građane u BiH možete pronaći na www.mpr.gov.ba.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE