Poziv privrednicima sa područja Tuzlanskog kantona za saradnju sa potencijalnim investitorima iz zemalja (Kuvajta, Abudabija, Dubaija, Omana i Saudijske Arabije)
9.2.2017

Poziv privrednicima sa područja Tuzlanskog kantona za saradnju sa potencijalnim investitorima iz zemalja (Kuvajta, Abudabija, Dubaija, Omana i Saudijske Arabije)

Vlada Tuzlanskog kantona zajedno sa Bosna Bank International d.d. Sarajevo kao organizatorom međunarodne investicijske konferencije Sarajevo Busines Forum zaključila je memorandum o saradnji i podršci privlačenja i realizaciji investicija.

Vlada Kantona je strateški opredjeljena za promociju ekonomskih i privrednih potencijala, privlačenje stranih investicija, radi povećanja zaposlenosti, ubrzanja ekonomskog rasta, porasta investicija i povećanja prihoda budžeta Tuzlanskog kantona. Bosna Bank International, odnosno VIP Busines Club, je organizator Međunarodne investicione konferencije – Sarajevo Business Forum (SBF) koja se svake godine održava u Sarajevu i služi kao globalna platforma za promociju investicijskih projekata i privrednih potencijala, analizu i pripremu projekata, te adekvatnu prezentaciju potencijala, uvezivanje privrednika i investitora, kako na individualnoj tako i na institucionalnoj razini. Cilj ovog sporazuma je uspostavljanje dugoročne saradnje u cilju uspješne pripreme i prezentacije projekata od strane zainteresovanih kompanija sa područja Tuzlanskog kantona.

Na osnovu kontakata i uspostavljenih poslovnih veza na području TK i Zemalja Zaliva postoji zainteresovanost o slijedećim mogućnostima:

  • eksploatacija mineralnih nalazišta - postoji zaintesovani investitori koji su spremni ulagati u nalazišta željeza, magnezijuma i ostalih minerala,
  • promociju i prodaju proizvoda iz oblasti namještaja - u toku su razgovori na obezbjeđenju prodajnog prostora veličine oko 14.000 m2 na kojem bi se mogli izložiti proizvodi.

Planirano je u ovom mjesecu održavanje promotivnih radionica u organizaciji BBI Banke i Kantonalne privredne komore, kako bi se u direktnom susretu sa zainteresovanim poslovnim ljudima detaljno razgovaralo o programu Sarajevo Biznis Foruma kao i ostalim uslugama koje će se ponuditi kako bi se omogućilo komercijalno i promotivno povezivanje sa partnerima iz Kuvajta, Abudabija, Dubaija, Omana i Saudijske Arabije.

Zainteresovani privrednici sa područja Tuzlanskog kantona za svako pojašnjenje u pripremi za promociju i prezentaciju investicionih projekata mogu dobiti direktno na radionici, te od BBI VIP Business Cluba kao i rukovodioca Bosna Bank International filijala Tuzla.

KONTAKT OSOBE:

Almir Zvorničanin - BBI Rukovodilac filijale Tuzla, e-mail: almir.zvornicanin@bbi.ba

Azra Čolić - BBI VIP Business Club, e-mail: azra.colic@bbi.ba

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE