Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolju poslovnu ideju u FBiH 2017. godine
14.2.2017

Objavljen Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolju poslovnu ideju u FBiH 2017. godine

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je Privredna komora Federacije BiH raspisala Javni poziv za dodjelu nagrada za najbolju poslovnu ideju u FBiH 2017. godine. Predmet Javnog poziva je prikupljanje prijava za odabir najbolje poslovne ideje u Federaciji BiH za sljedeće sektore:

  • IT (informatičke tehnologije),
  • metal i elektroindustrija,
  • poljoprivreda i prehrambena industrija,
  • drvoprerađivački sektor,
  • turizam i ekologija,
  • te Marketing i dizajn.

Iz svakog od navedenih sektora bit će odabrana po jedna ideja i nagrađena s novčanom nagradom od 1.000 KM, a nagrađene ideje bit će predstavljene i na značajnim privrednim događajima u FBiH u toku ove godine.

Pravo na prijavu imaju subjekti male privrede i obrtnici, inovatori, studenti i druge fizičke osobe, s tim da se mogu prijaviti samo rezidenti Federacije BiH.

Kriteriji za izbor su originalnost i inovativnost ideje, namjena ulaganja sredstava, izvori financiranja, orijentiranost izvozu, povećanje zaposlenosti, društveni značaj za lokalnu zajednicu i ekonomska održivost.

Zahtjev za uključivanje u projekat i sadržaj/obrazac poslovnog  plana za prijavu na ovaj javni poziv pripremila je Komora i može se preuzeti na web stranici www.kfbih.com.

Izbor korisnika grant sredstava vršit će komisija za odabir korisnika sredstava koju će imenovati predsjednik Privredne komore Federacije BiH. Rok za dostavu prijava je 60 dana od dana objavljivanja javnog poziva, odnosno do 27. marta tekuće godine.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE