Obavijest o pozivu za učešće na sajmu „Macfrut 2017“
7.3.2017

Obavijest o pozivu za učešće na sajmu „Macfrut 2017“

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da će se u periodu od 10. do 12. maja 2017. godine u Riminiju u Italiji održati sajam „Macfrut 2017“, vodeći Italijanski sajam proizvodnje, logistike i distribucije voća i povrća, koji se ističe po visokoj specijalizaciji u svim segmentima lanca snabdijevanja voća i povrća.

Na prošlogodišnjem sajmu „Macfrut 2016“, koji je održan u septembru 2016. godine, predstavnici Agencije za strane investicije BiH (FIPA) su održali sastanke sa izlagačima zainteresiranim za investiranje i trgovinu sa bh. kompanijama, te je za ovogodišnji sajam sa organizatorima dogovoreno da će kompanijama iz Bosne i Hercegovine iz sektora voća i povrća ponuditi sljedeće pogodnosti:

  • Povratni shuttle autobus iz Bosne i Hercegovine za Rimini
  • Plaćena dva noćenja u hotelu (check in 9. maja, check out 11. maja 2017. godine)
  • Dnevni transfer od hotela do Expo centra
  • Ulaznice za sajam
  • Online B2B platformu za dogovaranje sastanaka sa izlagačima
  • Prisustvo „networking“ događajima

Cilj prisustva kompanija iz BiH je ostvarivanje kontakata sa izlagačima i uspostavljanje poslovne saradnje. Na sajmu se i ove godine očekuje veliki broj izlagača iz oblasti proizvodnje fito-sanitarnih proizvoda i gnojiva, mašina i tehnologija za sortiranje i pakiranje, mehanizacije i sistema za uzgoj voća i povrća, proizvodnje sadnica i sjemena, te logistike i usluga. Više informacija o sajmu možete pronaći na web stranici: http://www.macfrut.com/en/

Preduzeća zainteresovana za učešće u sajmu mogu se javiti Agenciji za strane investicije BiH (FIPA), koja je ujedno i partner sajma, i to najkasnije do 15. marta 2017. godine na e-mail: nina.pobric@fipa.gov.ba.

Nakon analize interesa kompanija iz BiH, te u slučaju adekvatnog broja zainteresiranih, predstavnici Macfrut-a će informisati Agenciju o dodatnim logističkim informacijama, o čemu će svi zainteresirani biti obaviješteni na vrijeme, kako bi mogli planirati svoje učešće na sajmu.

Preduzeća s područja Tuzlanskog kantona koja se prijave za učešće na sajmu „Macfrut 2017“ o tome trebaju obavijestiti Ministarstvo razvoja i poduzetništva putem e-maila: minrp@tk.kim.ba


DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE