Ambasada Švicarske objavila Poziv za dostavljanje prijedloga za Male akcije za ravnopravnost polova
13.3.2017

Ambasada Švicarske objavila Poziv za dostavljanje prijedloga za Male akcije za ravnopravnost polova

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je Ambasada Švicarske objavila Poziv za dostavljanje prijedloga za projekte u vezi sa ravnopravnošću polova koji će biti podržani kroz grantove za Male akcije Švicarskog programa saradnje u Bosni i Hercegovini.

Cilj grantova za Male akcije je pružanje podrške inovativnim, malim i društveno relevantnim intervencijama ograničenog trajanja koje doprinose postizanju rezultata navedenih u Strategiji saradnje Švicarske u Bosni i Hercegovini za period 2017.-2020. Cilj Švicarskog programa saradnje je da kroz Male akcije za ravnopravnost polova podrži kreativne akcije koje su usmjerene na promjene i koje su društveno relevantne, i koje za cilj imaju jačanje položaja žena i ravnopravnosti polova na lokalnom i državnom nivou.

Pozivom za dostavljanje prijedloga za Male akcije za ravnopravnost polova će se podržati inicijative po sljedećim temama:

  • društveno i ekonomsko osnaživanje žena,
  • političko osnaživanje žena,
  • smanjenje rodno zasnovanog nasilja,
  • jačanje civilnog društva,
  • institucionalno jačanje.

Krajnji rok za podnošenje prijedloga je 30. april 2017. godine, a Ambasada će okončati proces odobravanja mjesec dana kasnije.

Više informacija o pozivu, kriterije prihvatljivosti i uslove, te obrasce za prijavu možete pronaći na: https://www.eda.admin.ch/countries/bosnia-and-herzegovina/bs/home/aktualnosti/tenders.html

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE