Objavljen Javni poziv za učešće u Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika
15.3.2017

Objavljen Javni poziv za učešće u  Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane subjekte sa područja općina Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Sapna i Teočak, da je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica objavilo Javni poziv za učešće u  Programu podrške investicijskim projektima u cilju zapošljavanja povratnika.

Pravo na dodjelu sredstava imaju sljedeća pravna i fizička lica sa sjedištem ili registrovanom poslovnom jediniciom na području općina Čelić, Doboj Istok, Kalesija, Sapna i Teočak: 

  • Mikro, mala i srednja preduzeća, koja danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno pet (5) zaposlenika, i koja će zaposliti najmanje pet (5) novih zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu ovog Programa.
  • Obrtnici (fizička lica) koji danom apliciranja u radnom odnosu imaju minimalno tri (3) zaposlenika, i koji će zaposliti najmanje tri (3) nova zaposlenika iz kategorije povratnika na osnovu ovog Programa.
  • Pravna lica i obrtnici iz dijaspore, koji će zaposliti određen broj povratnika.

Nepovratna sredstva mogu se koristiti za:

  1. izgradnju, obnovu i rekonstrukciju poslovnih objekata,
  2. nabavku zemljišta,
  3. nabavku osnovnih sredstava,
  4. nabavku opreme i alata,
  5. ulaganje u obrtna sredstva do 20% od ukupne vrijednosti investicije.

Rok za dostavu prijave je 21 dan od dana objavljivanja javnog poziva u dnevnim novinama. Sve dodatne informacije vezane za Javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom na broj telefona: 033/201-756.

Više informacija o pozivu, finansijski plan, te prijavni obrazac možete preuzeti na web stranici Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica: http://fmroi.gov.ba/v2/stranica.php?idstranica=16

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE