NAJAVA ODRŽAVANJA 8. MEĐUNARODNOG SAJMA PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS EXPO 2017 GRAČANICA
20.3.2017

NAJAVA ODRŽAVANJA 8. MEĐUNARODNOG SAJMA PODUZETNIŠTVA I OBRTA GRAPOS EXPO 2017 GRAČANICA

U prostorijama Općine Gračanica u ponedjeljak 20.03.2017. godine održana je press konferencija povodom najave održavanja 8. Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS EXPO 2017 Gračanica, tokom koje su se prisutnima, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona,  obratili i načelnik općine Gračanica Nusret Helić, direktor Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta GRAPOS-EXPO Nedžad Nuhanović, te Said Karalić, direktor KOVAN M.I. Gračanica i potpredsjednik organizacionog odbora Sajma.

Predstavnica Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona istaknula je da je Ministarstvo i ove godine uzelo aktivno učešće i pružilo podršku organizaciji sajamskih aktivnosti koje za cilj imaju promociju poduzetništva, promicanje poduzetničkog duha,  povezivanje privrednih subjekata i drugih relevantnih aktera te unapređenje dijaloga i razmjenu iskustava između relevantnih aktera u oblasti poduzetništva i obrta. Tako će se po zvaničnom otvaranju Sajma, organizovati panel diskusija na temu „Poslovno okruženje u funkciji razvoja poduzetništva i MSP“ koja će okupiti relevantne institucije i aktere za oblast poslovnog okruženja i investicija. Između ostalih aktivnosti, četvrtog dana sajma, planirano je i održavanje takmičenja turističko-ugostiteljkih škola sa područja Bosne i Hercegovine.

Na press konferenciji je istaknut značaj sajma za promociju i razvoj privrede Tuzlanskog kantona, kao i da će ovogodišnji Sajam biti najveći do sada u smislu broja izlagača, ali i sajamskog prostora. Na Sajmu se, pored kompanija iz Bosne i Hercegovine, očekuje učešće kompanija iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Italije i Njemačke.  

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE