Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovrantih sredstava u okviru EU ProLocal Programa
3.4.2017

Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovrantih sredstava u okviru EU ProLocal Programa

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je otvoren Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga za dodjelu bespovrantih sredstava u okviru EU ProLocal Programa, zajedničkog programa Evropske Unije i njemačke vlade za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH, koji provodi Njemačka organizacija za razvojnu saradnju – GIZ.

 

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja će se dodijeliti ovim pozivom je: 1.955.830,00 KM (1.000.000,00 EUR). Sredstva su namijenjena razvojnim partnerstvima za projekte koji su usmjereni na:

  • jačanje upravljačkih kapaciteta općina za ekonomski oporavak i razvoj na osnovu uvođenja relevantnih instrumenata, lokalizacije Akta u malom biznisu, kao i međuopćinske saradnje kao multiplikatora postojećih dobrih praksi;
  • jačanje saradnje između javnog i privatnog sektora pri provedbi mjera ekonomskog oporavka i privrednog razvoja na osnovu partnerstava za promociju inovacija i javno-privatnog dijaloga.

Sve aktivnosti koje će se finansirati ovim sredstvima trebaju ostvariti efekte u sljedećim opštinama:

Lokalitet 1: Derventa, Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši, Prijedor, Prnjavor i Srbac;

Lokalitet 2: Brčko, Gračanica, Teslić, Tešanj, Zenica i Žepče;

Lokalitet 3: Grude, Jablanica, Konjic, Ljubuški, Posušje, Prozor-Rama, Široki Brijeg;

 

Aplikacije na ovaj poziv moraju biti podnesene u skladu s uputama koje se nalaze u dokumentu Smjernice/Vodič za aplikante, koji se zajedno sa drugim dokumentima iz aplikacijskog paketa može preuzeti ovdje: http://eu-prolocal.ba/#partnerInterest 

 

Kvalifikovani i zainteresovani aplikanti su pozvani da dostave svoje prijave, uključujući i propratnu dokumentaciju, najkasnije do 26. maja 2017. godine do 16:00 sati po lokalnom vremenu, na sljedeću adresu:
Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH

EU ProLocal Program

Splitska 6, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

 

Informativne sesije, na kojima će se zainteresirani moći upoznati sa detaljima poziva, će biti organizovane prema sljedećem rasporedu:

20.04.2017. – Doboj, hotel „Park“, sa početkom u 13:00 sati

21.04.2017. – Banja Luka, hotel „Bosna“, sa početkom u 10:00 sati

24.04.2017. – Široki Brijeg, hotel „Park“, sa početkom u 11:00 sati

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE