U Tuzli održano takmičenje srednjoškolaca „MUNJA Business Challenge“
10.4.2017

U Tuzli održano takmičenje srednjoškolaca „MUNJA Business Challenge“

U Tuzli je u petak 07.04.2017. godine, u Bosanskom kulturnom centru održano polufinalno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu pod nazivom „MUNJA Business Challenge“ – Poslovni izazov, koje je organizovalo Munja Inkubator društvenih inovacija Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom razvoja i poduzetništva Tuzlanskog Kantona i nizom partnera.

U okviru takmičenja, učenici su dobili priliku da razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprjeđuju vlastito samopouzdanje. Na takmičenju je učestvovalo preko 45 srednjoškolaca iz 15 škola sa područja 10 općina Tuzlanskog kantona.

U okviru takmičenja učenici su dobili zadatak da riješe izazov tj. poslovni zadatak koji su dobili od stručnjaka i managera iz drvoprerađivačkog sektora, te su uz pomoć mentora osmislili rješenje zadanog poslovnog problema i prezentovali ga stručnom žiriju i ostalim učesnicima. Najbolje ekipe učenika su dobile vrijedne nagrade, te su osigurale sebi odlazak na Državno takmičenje u Sarajevo (18.-19.04.), sa kojeg pobjednici predstavljaju BiH u Beogradu na Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE