48 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu
20.4.2017

48 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane kompanije sa područja Tuzlanskog kantona da će se po prvi put ovogodišnja B2B-konferencija "Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama zapadnog Balkana" održati izvan Njemačke.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan - projekta njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavu i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi) te Njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK) održat će se 31. maja 2017. godine u Beogradu.


Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim kompanijama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj kompanija iz elektro i elektronskog sektora.


Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi: četrdeset osam (48) zainteresovanih njemačkih kompanija navelo je u svojim profilima djelatnosti i konkretne proizvodne zahtjeve koji su upućeni firmama u zemljama zapadnog Balkana. 

Bh. kompanija svoju zainteresovanost za učešće u ovom projektu prijavljuju popunjavanjem prijavnog formulara, a dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Beogradu ove godine.

 

Sve zainteresirane kompanije trebaju popuniti prijavni formular i poslati ga na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba najkasnije do 25. aprila 2017. godine.

 

Važne napomene:

  • Prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Popunjavaju se samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • Službeni jezik na B2B događaju je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemački jezik).
  • Broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 31. maja 2017. godine u Beogradu odlučuju njemačke kompanije.
  • Kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Poziv, prijavni formular i spisak njemačkih kompanija možete preuzeti na sljedećem linku: http://vladatk.gov.ba/aktivnosti-ministarstva-mpp/519-2017/4769-48-njemackih-kompanija-trazi-dobavljace-u-regionu

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE