Grantovi: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva
25.4.2017

Grantovi: Poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da USAID/Sweden Projekat razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) poziva kvalificirane proizvođačke organizacije da dostave zahtjeve za dodjelu bespovratnih sredstava za poboljšanje konkurentnosti u sektoru pčelarstva, te na taj način doprinesu uspostavljanju konkurentnog poljoprivrednog sektora.

 

Zainteresirane organizacije legalno registrirane u skladu sa zakonima Bosne i Hercegovine paket Javnog poziva mogu preuzeti ovdje: http://farmabih.ba/bs/press/grantovi-poboljsanje-konkurentnosti-u-sektoru-pcelarstva/153

 

Zahtjevi moraju biti dostavljeni elektronski, putem e-mail adrese: grants@farmabih.ba i u štampanoj formi u jedan od ureda USAID/Sweden FARMA II projekta (Sarajevo, Tuzla ili Banja Luka), ne kasnije od 16:00 sati, na dan 5. juna 2017. godine. Aplikanti treba da prate uputstva za apliciranje predstavljena u RFA dokumentu.

 

USAID/Sweden FARMA II će organizirati informativne sastanke na kojim će se zainteresiranim organizacijama pružiti sve informacije i uputstva za podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva. Sve zainteresirane organizacije se pozivaju da prisustvuju jednom od ovih sastanaka (dolazak potvrditi putem e-maila: grants@farmabih.ba do 5. maja u 11:00 sati). Napominjemo da poziv nije otvoren za individualne poljoprivredne proizvođače (fizička lica).

 

Planirani termini i lokacije informativnih sastanaka su sljedeći (tačne lokacije će biti objavljene na stranici projekta i putem e-maila prijavljenim organizacijama):

  • Tuzla: 9. maj u 11:00
  • Banja Luka: 10. maj u 13:00
  • Bihać: 11. maj u 10:00
  • Sarajevo: 17. maj u 11:00
  • Trebinje: 18. maj u 10:00
  • Mostar: 18. maj u 14:00

Sva pojašnjenja i uputstva će biti iskomunicirana putem e-mail adrese: grants@farmabih.ba ili objavljena na stranici projekta. Izjave i/ili interpretacije od strane bilo koga drugog se smatraju nevažećim.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE