Svečani prijem povodom osvojenog prvog mjesta na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu – Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana
8.5.2017

Svečani prijem povodom osvojenog prvog mjesta na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu – Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana

Danas je u prostorijama Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona upriličen svečani prijem za gdina Arifa Švraku, direktora Hemijske škole Tuzla i učenika škole Tarika Jašarevića povodom osvajanja prvog mjesta ovog učenika na Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu – Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana održanom od 22. do 24. aprila 2017. godine u Beogradu.

 

Ministarstvo razvoja i poduzetništva bilo je jedan od partnera u organizaciji regionalnog polufinala takmičenja „Poslovni izazov“ u Tuzli 07.04.2017. godine na kojem je u konkurenciji od 60 takmičara, zajedno sa svojim timom, Tarik Jašarević osvojio drugo mjesto čime je stekao pravo nastupa na državnom takmičenju u Sarajevu. Nakon održanog državnog takmičenja, stekao je pravo učešća na  Međunarodnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu – Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana  na kojem je sa svojim timom pobijedio u konkurenciji od 80 ideja takmičara srednjoškolaca Zapadnog Balkana.

 

Tokom sastanka, sekretar Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona gdin Edin Nišić istaknuo je da je osvojeno prvo mjesto na ovom prestižnom takmičenju iz poduzetništva za svaki vid pohvale i priznanja, te istakao  značaj aktivnosti usmjerenih na podizanje poduzetičkog duha učenika, kao i nadu da će relevantne institucije prepoznati značaj poticanja razvoja omladinskog poduzetništva. Tom prilikom uručena je i literatura iz oblasti poduzetništva koja ovom učeniku može poslužiti prilikom donošenja odluke o zvaničnom ulasku u poduzetništvo. 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE