Poziv za podnošenje prijedloga: Fond za saradnju Srednjoevropske inicijative 2017
22.5.2017

Poziv za podnošenje prijedloga: Fond za saradnju Srednjoevropske inicijative 2017

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresirane da je Srednjoevropska inicijativa - Central European Initiative (CEI) otvorila poziv za dostavljanje prijedloga za Fond za saradnju CEI 2017, a u cilju jačanja saradnje između zemalja članica CEI.

CEI aktivnosti za saradnju trebaju biti organizovane u cilju realizacije strateških i glavnih ciljeva postavljenih u okviru CEI Akcionog plana 2014-2016, koji ostaje na snazi i u toku 2017. godine, a koji su grupisani u deset područja djelovanja i srodnih prioriteta, objadinjenih u tri tematska stuba:

1. Društvo zasnovano na znanju

-          Istraživanje i inovacije

-          Doživotno obrazovanje i obuka

-          Informaciono društvo

2. Održiva ekonomija i razvoj

-          Transport, logistika i pristupačnost

-          Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije

-          Klima, okoliš i ruralni razvoj

-          MSP i razvoj poslovanja

3. Inkluzivno društvo

-          Međukulturalna saradnja

-          Mediji

-          Civilno društvo

CEI aktivnosti za saradnju imaju za cilj jačanje kapaciteta transfera znanja i razmjene, naročito iz EU država članica CEI prema državama članicama CEI koje nisu članice EU, te razmjena iskustava i dobre prakse među svim državama članicama CEI, uz favorizovanje mobilnosti i umrežavanja.

Ukupni iznos dostupan u okviru ovog poziva iznosi 400.000 EUR, koji će biti stavljen na raspolaganje od strane Fonda za saradnju CEI koji je finansiran od strane svih država članica CEI. Maksimalan iznos po korisniku je 15.000 EUR.

Aplicirati mogu svi javni i privatni subjekti koji imaju sjedište i registrovani su u državama članicama CEI, kao i međunarodne/regionalne organizacije. Fizička lica se ne mogu prijaviti.

Prihvatljive države su Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.

Rok za prijave je utorak, 13. juni 2017.  godine u 17:00h.

Za više informacija i potrebnu dokumentaciju posjetite:  http://www.cei.int/content/cei-cooperation-fund-call-proposals-2017-deadline-13-june

 
DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE