Poziv povodom održavanja prvog seminara o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2017. godini
1.6.2017

Poziv povodom održavanja prvog seminara o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima u 2017. godini

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona uz podršku Kantonalne privredne komore Tuzla, organizuje prvi besplatni seminar o postupcima i načinu uvođenja certifikacije po međunarodnim standardima  u 2017. godini, a u cilju jačanja internih upravljačkih kapaciteta u malim i srednjim preduzećima i obrtima. Seminar će biti održan u sali Kantonalne privredne komore Tuzla, na adresi Trg slobode bb u Tuzli, dana 07.06.2017. godine sa početkom u 11:00 sati.  

Riječ je o Certifikaciji sistema okolinskog upravljanja EN ISO 14001:2015 i postupku dobijanja okolinskih dozvola predavača, a predavač na ovu temu će biti Alisa Salković, izvršna direktorica Sicon Sas d.o.o. Tuzla, koja će predstavnike MSP-a i obrta sa Tuzlanskog kantona upoznati sa novinama na ovom polju, kako bi primjenom navedenog certifikata u svojim firmama zaštitili životnu sredinu i ujedno postali konkurentniji na tržištu. Na seminaru će biti prezentiran i primjer dobre prakse preduzeća koje je uspješno implementiralo navedeni standard.

Zbog ograničenog broja učesnika, pozivamo sva zainteresirana mala i srednja preduzeća i obrtnike sa područja Tuzlanskog kantona da svoje učešće potvrde u što skorijem roku na e-mail Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona: minrp@tk.kim.ba i na tel/fax. 035 369-352, 035 369-410.

 

Dnevni red seminara će biti naknadno dostavljen prijavljenim učesnicima, a poziv možete preuzeti OVDJE

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE