Izbor za FDI evropske gradove i regije budućnost 2018/19
22.8.2017

Izbor za FDI evropske gradove i regije budućnost 2018/19

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona obavještava da je specijalizovani časopis za direktna strana ulaganja „FDI Magazine“ otvorio proces prijavljivanja za izbor najboljih gradova/regija u Evropi kada je riječ o privlačenju direktnih stranih investicija - fDi's European Cities & Regions of the Future 2018/19.

FDI Magazin će rangiranje gradova/regija vršiti u šest kategorija:

  • Economic Potential
  • Human Capital and Lifestyle
  • Connectivity
  • Business Friendliness
  • Cost Effectiveness
  • FDI Strategy

Putem linka možete preuzeti obrazac za prijavu: http://forms.fdiintelligence.com/europeancitiesandregionsofthefuture/2018-19/, koji je najkasnije do 02. oktobra 2017. godine popunjen dostaviti na e-mail:  cathy.mullan@ft.com

Ukoliko smatrate da vaša općina, grad, odnosno regija ispunjavaju uslove molimo vas da se prijavite i da nam, o svojoj prijavi, dostavite  povratnu informaciju.

Apliciranje je besplatno, te bi svakako trebalo iskoristiti priliku za promociju.

U skladu sa rezultatima prošlogodišnjeg ragiranja fDi's European Cities & Regions of the Future 2016/17, Bosna i Hercegovina je izabrana među top 10 srednje-evropskih regija budućnosti i nalazi se na 4. poziciji prema troškovnoj efikasnosti. Grad Sarajevo je svrstan u TOP 10 destinacija u kategoriji najboljih srednje-velikih europskih investicijskih lokacija prema troškovnoj efikasnosti i zauzima 6. poziciju. Grad Prijedor je u kategoriji fDi mikro Europskih gradova budućnosti 2016/17, osvojio 5. mjesto po visini troškova, odnosno, 4. mjesto po strategiji privlačenja investicija, što je izvrstan rezultat kada se uzme u obzir činjenica da je taj rezultat postignut u konkurenciji od 294 grada i 149 Evropskih regiona.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE