Održan sastanak sa predstavnicima Instituta za zavarivanje d.o.o. Tuzla i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona
24.8.2017

Održan sastanak sa predstavnicima Instituta za zavarivanje d.o.o. Tuzla i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona

Ministar razvoja i poduzetništva Osman Puškar održao je u četvrtak, 24. augusta 2017. godine sastanak sa predstavnicima Instituta za zavarivanje d.o.o. Tuzla i Obrtničke komore Tuzlanskog kantona. Tokom sastanka razgovarano je o kapacitetima sa kojima raspolaže Institut za zavarivanje i vrstma usluga koje pruža Institut.

Budući da su potrebe domaće privrede sve veće za certificiranim zavarivačima koji veoma lako pronalaze zaposlenje ukazuje se mogućnost za prekvalifikaciju ili dokvalifikaciju nezaposlenih u relativno kratkom roku i sa skromnim sredstvima.

Ovom prilikom je dogovoreno da  Institut za zavarivanje zajedno sa Obrtničkom komorom Tuzlanskog kantona sagleda potrebe za ovom vrstom zanimanja, načinu prekvalifikacije i zadržavanja radne snage kod domaćih privrednika i obrtnika.

Takođe je dogovoreno da nadležne institucije uspostave višegodišnji sporazum o saradnji koji bi definisao broj i način plaćanja obuke i prekvalifikacije  lica koja se nalaze na birou.

Sastanku su ovom prilikom pored ministra razvoja i poduzetništva prisustvovali direktor Instituta za zavarivanje d.o.o. Tuzla Seid Zulić i sekretar Obrtničke komore Tuzlanskog kantona Abdulah Hadžiavdić.


DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE