Otvoren javni poziv za učešće u prvoj UNDP Crowdfunding Academy BiH
17.10.2017

Otvoren javni poziv za učešće u prvoj UNDP Crowdfunding Academy BiH

U okviru projekta „Lokalni integrisani razvoj” (LIR), koji primarno finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH), objavljen je poziv za učešće u trening programu za kreiranje i implementaciju „crowdfunding“ kampanja u  Bosni i Hercegovini.

Osnovni ciljevi ovog poziva su pružanje prilike za alternativno finansiranje inovativnih projekata i inicijativa iz BiH putem grupnog finansiranja te podizanje svijesti o značaju i mogućnostima koncepta grupnog finansiranja (crowdfunding) te stvaranje poslovne mreže i razmjena iskustava između učesnika programa.

Na javni poziv se mogu prijaviti sva zainteresovana fizička lica koja imaju kvalitetne i inovativne projektne ideje, koja ispunjavaju osnovne kriterije i koja su nastanjena na teritoriji jedne od narednih jedinica lokalne samouprave iz BiH: Banja Luka, Bijeljina, Čelinac, Doboj, Domaljevac-Šamac, Foča (RS), Goražde, Gradiška, Konjic, Maglaj, Modriča, Mostar, Novi Grad, Odžak, Orašje, Prijedor, Srebrenik, Šamac, Tuzla, Vareš, Žepče, Živinice.

Naglasak je na projektima (nije isključivo) koji su povezani sa zelenom energijom i zaštitom okoliša, inovativnim startup-ovima, IT i hardverskim rješenjima, socijalnim poduzetništvom, produkt dizajnom i sl.

Kroz ovaj javni poziv će biti odabrano između 12 i 15 timova sa najboljim projektima i idejama za učešće u specijalističkom edukativnom programu „UNDP Crowdfunding Academy BiH“. Odabrani timovi će tokom trajanja programa dobiti besplatnu mentorsku pomoć i podršku od crowdfunding stručnjaka i mentora, koji su radili i sudjelovali na nekim od najuspješnijih crowdfunding kampanja u Hrvatskoj i regiji, kako bi razvili svoje projekte i pripremili se za vođenje vlastitih crowdfunding kampanja.

Javni poziv je otvoren do 01.11.2017. godine do 17:00 sati, a više informacija o javnom pozivu i načinu prijave, kao i smjernice za podnošenje prijave možete pronaći na sljedećem linku:

http://www.ba.undp.org/content/bosnia_and_herzegovina/bs/home/presscenter/articles/2017/10/11/lid-projekat-javni-poziv-za-u-e-e-u-trening-programu-za-kreiranje-i-implementaciju-crowdfunding-kampanja-u-bih.html
DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE