Prezentacija studije „Jačanje povezanosti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa privredom“
19.10.2017

Prezentacija studije „Jačanje povezanosti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa privredom“

Studija „Jačanje povezanosti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli sa privredom“ prezentirana je juče na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli sa početkom u 11,00 sati.

Nakon uvodnih riječi o studiji, autori studije Dr sc Sabina Đonlagić Alibegović, Prodekan za NIR, Dr sc Merim Kasumović, vanredni profesor i Dr sc Adisa Delić, vanredni profesor predstavili su rezultate studije i istraživanja provedene u posljednje dvije godine. Osiguranje kvaliteta nastavnog procesa, unapređenje istraživačkog rada naročito unapređenje saradnje između privrede, obrazovnog i državnog sektora te isticanje važnosti cjeloživotnog obrazovanja i izmjene standarnog načina učenja sa postepenim uvođenjem više prakse za studente Univerziteta, samo su neki od zaključaka i preporuka sprovedene studije.

Na pripremi studije, autori studije imali su pomoć Asocijacije „Akademac“ iz Banja Luke čiji je predstavnik prisutnima predstavio saradnju sa autorima Studije.

Prezentaciji Studije prisustvovali su profesori i studenti sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, kao i predstavnici Službe za zapošljavanje Tuzlanskog kantona, Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, Asocijacije studenata Ekonomskog fakulteta i Udruženja studenata Alumni.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE