Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Gračanici i Doboj Istoku
19.10.2017

Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Gračanici i Doboj Istoku

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona započelo je sa organizacijom javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona.

Prva javna rasprava održana je 18.10.2017. godine  u Multimedijalnoj sali Općine Gračanica kojoj su prisustvovali predstavnici Općine Gračanica, Općinskog vijeća Gračanica, Udruženja poslodavaca Gračanica, predstavnici nevladinog sektora i drugi relevantni akteri. Druga javna rasprava održana je u Općini Doboj Istok uz prisusutvo predstavnika Općine Doboj Istok i Općinskog vijeća Doboj Istok. Prisutnima na javnim raspravama se, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, obratio i gdin Christian Haupt, voditelj USAID/SGIP projekta, čiji stručnjaci su pružili stručnu i tehničku podršku Interresornoj radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Učesnici na održanim javnim raspravama su iskazali jedinstven stav da je izrada nacrta novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu izuzetno značajna aktivnost za dalji razvoj Tuzlanskog kantona kao i unapređenje saradnje između privatnog i javnog sektora, te da će zasigurno doprinijeti pripremi i implementaciji prvih projekata javno-privatnog partnerstva na području Kantona.

Sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava biti će razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Održavanje javnih rasprava se nastavlja organizacijom javne rasprave u Općini Sapna 19.10.2017. godine.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE