Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Sapni
20.10.2017

Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Sapni

U okviru održavanja javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, Ministarstvo razvoja i poduzetništva je u četvrtak 19.10.2017. godine održalo javnu raspravu u Općini Sapna.

Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici Općine Sapna, Općinskog vijeća Sapna, privrednih subjekata i javnih ustanova sa područja općine Sapna.

Učesnici javne rasprave su pohvalili nastojanja Vlade Tuzlanskog kantona za unapređenje regulatornog okvira u oblasti javno-privatnog partnerstva te ukazali na značaj ove vrste projekata za dalji razvoj kako lokalnih zajednica tako i cijelog Tuzlanskog kantona. Tokom javne rasprave zaključeno je i da jedinice lokalne samouprave kao i ostala javna tijela već trebaju razmišljati i pripremati projektne ideje za potencijalne projekte JPP-a kako bi se spremno dočekala primjena Zakona.   

Sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava biti će razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Održavanje javnih rasprava se nastavlja organizacijom javne rasprave u Općini Gradačac 23.10.2017. godine.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE