Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Tuzli
26.10.2017

Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Tuzli

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u okviru održavanja javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona, organizovalo javnu raspravu u Tuzli u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla sa početkom u 12,00 sati.

Javnoj raspravi su prisustvovali predstavnici ministarstava, uprava i upravnih organizacija, Grada Tuzla, privrednih subjekata sa područja grada Tuzla, Univerziteta u Tuzli, zatim predstavnici brojnih udruženja i nevladinog sektora koji djeluju na području grada Tuzla i drugih relevantnih aktera.

Prisutnima se, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona, obratio i gdin Christian Haupt, voditelj USAID/SGIP projekta, čiji su stručnjaci pružili stručnu i tehničku podršku Interresornoj radnoj grupi Vlade Tuzlanskog kantona u izradi nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Nakon prezentacije nacrta Zakona o javno-privatnom partnerstvu, učesnici javne rasprave ukazali su na značaj  izrade nacrta novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu za dalji razvoj Tuzlanskog kantona kao i unapređenje saradnje između privatnog i javnog sektora te iznijeli svoje sugestije i primjedbe koje će biti razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Održavanje javnih rasprava se nastavlja u ponedjeljak, 30.10.2017. godine organizacijom javnih rasprava u Općini Čelić i Općini Srebrenik.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE