Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Živinicama i Banovićima
26.10.2017

Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Živinicama i Banovićima

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona 25.10.2017. godine nastavilo je sa  organizacijom javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u općinama Živinice i Banovići.

Javna rasprava u Živinicama održana je u sali za sjednice Općinskog vijeća Živinice kojoj su prisustvovali predstavnici Općine Živinice, Općinskog vijeća Živinice, predstavnici poslodavaca i drugi relevantni akteri. Davajući komentare na nacrt Zakona, učesnici javne rasprave u Živinicama između ostalog, posebno su istaknuli potrebu definisanja što preciznijih odredbi koje će osigurati sigurnost kako javnog tako i privatnog partnera u javno-privatnom partnerstvu.

Javnoj raspravi u općini Banovići prisustvovali su predstavnici Općine Banovići, Općinskog vijeća Banovići, predstavnici javnih preduzeća i drugih poslodavaca, predstavnici nevladinog sektora i drugi relevantni akteri. Učesnici javne rasprave u Banovićima dali su niz sugestija i prijedloga na nacrt Zakona, od kojih se većina odnosi na pitanja iz oblasti koje će detaljnije biti uređene pratećim podzakonskim aktom odnosno odgovarajućom uredbom, te će se sve sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava razmotriti  prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu. 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE