Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Kalesiji i Teočaku
2.11.2017

Održane javne rasprave o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Kalesiji i Teočaku

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona 01.11.2017. godine nastavilo je sa  organizacijom javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u općinama Kalesija i Teočak.

Javnoj raspravi u Općini Kalesija prisustvovali su predstavnici Općine Kalesija, Općinskog vijeća Kalesija, predstavnici poslodavaca i nevladinog sektora sa područja ove općine i drugi relevantni akteri. Učesnici javne rasprave su naglasili značaj izrade nacrta novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu za implementaciju razvojnih projekata na području Kantona te iskazali pozitivan stav prema organizaciji javnih rasprava o nacrtu Zakona u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona. Davajući komentare na nacrt Zakona, učesnici javne rasprave su između ostalog, posebno istaknuli potrebu definisanja odredbi koje će osigurati provodivost Zakona u praksi kao i odredbi koje će osigurati sigurnost partnera u ispunjenju obaveza u javno-privatnom partnerstvu.

Javnoj raspravi u Općini Teočak prisustvovali su predstavnici Općine Teočak, a tokom javne rasprave razmatrano je nekoliko primjera mogućih projekata javno-privatnog partnerstva na području ove općine.

Sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava biti će razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Održavanje javnih rasprava se nastavlja organizacijom javne rasprave u Općini Lukavac 07.11.2017. godine.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE