Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Kladnju
9.11.2017

Održana javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u Kladnju

U srijedu 08.11.2017. godine nastavljena je organizacija javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u općini Kladanj. Ovo je ujedno i posljednja javna rasprava u  okviru održavanja javnih rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu u svim lokalnim zajednicama Tuzlanskog kantona. Javnoj raspravi u Kladnju su, pored predstavnika Ministarstva razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona i USAID/SGIP projekta, prisustvovali i načelnik Općine Kladanj, gdin Jusuf Čavkunović, predstavnici Općine Kladanj, Općinskog vijeća Kladanj i privrednih subjekata sa područja općine Kladanj.

U uvodnom obraćanju, načelnik Općine Kladanj je, između ostalog, istakao značaj donošenja novog Zakona o javno-privatnom partnerstvu kojim će se propisati jednostavnije procedure planiranja, pripreme i provedbe projekata javno-privatnog partnerstva te naglasio da je Općina Kladanj izuzetno zainteresovana za provedbu ovakvih projekata za koje ima spreman niz projektnih ideja.

Nakon prezentacije nacrta Zakona, ostvorena je javna rasprava a sugestije i primjedbe učesnika javnih rasprava biti će razmotrene prilikom izrade prijedloga Zakona o javno-privatnom partnerstvu.

Javna rasprava o nacrtu Zakona o javno-privatnom partnerstvu traje do 24.11.2017. godine, a sve primjedbe, prijedlozi i sugestije mogu se dostaviti Ministarstvu razvoja i poduzetništva u pismenoj formi na adresu Rudarska 65, 75000 Tuzla ili putem e-mail-a minrp@tk.kim.ba.  

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE