Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja BOSPER Tuzla, Udruženja starih i umjetničkih zanata TK i potencijalnim investitorom
24.11.2017

Održan sastanak sa predstavnicima Udruženja BOSPER Tuzla, Udruženja starih i umjetničkih zanata TK i potencijalnim investitorom

Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona gdin Osman Puškar u srijedu 23.11.2017. godine održao je sastanak sa direktoricom Udruženja BOSPER Tuzla, gđom Dinkom Huremović, predsjednikom Udruženja starih i umjetničkih zanata TK, gdin Rasimom Hamidović i investitorom i vlasnikom kompanije „Gifhorn Gartengestaltung“ iz SR Njemačke, gdin Fabianom Gifhorn u prostorijama Centra za promociju tipičnih proizvoda u Tuzli.

Tokom sastanka direktorica Udruženja BOSPER Tuzla predstavila je rad Udruženja u domenu pružanja pomoći poljoprivrednim proizvođačima i drugim akterima ruralnog razvoja kroz poljoprivredne programe i programe malog biznisa u cilju poboljšanja životnih uslova i smanjenja siromaštva u ruralnim područjima. Predsjednik Udruženja starih i umjetničkih zanata TK istakao je značaj očuvanja tradicije i kulturno istorijskog naslijeđa tradicionalnih i starih obrtničkih zanata kroz stvaranje povoljnog poslovnog ambijenta za održivost tradicionalnih zanata na području Tuzlanskog kantona. Vlasnik njemačke kompanije „Gifhorn Gartengestaltung“ koja se bavi eksternim uređenjem dvorišta i vrtova tom prilikom ponudio je na raspolaganje predstavnicima udruženja svoju distributivnu mrežu koja pokriva slične djelatnosti u Njemačkoj.

Ministar razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona gdin Osman Puškar naveo je da održani sastanak predstavlja početak potencijalne saradnje navednih udruženja i investitora s ciljem promocije domaćih proizvoda, a naročito starih i tradicionalnih proizvoda, kao i poboljšanja životnih uslova i pružanja podrške povratnicima u ruralnim područijima te kreiranja prilika za rad i razvoj u okviru poljoprivrednih programa i programa malog biznisa.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE