Održana obuka na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“ za državne službenike ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona
29.11.2017

Održana obuka na temu „Upravljanje projektnim ciklusom“ za državne službenike ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona

S ciljem jačanja organizacionih i institucionalnih kapaciteta organa uprava, te povećane potrebe za razvijanjem kapaciteta organa uprave za pripreme kvalitetnih projektnih prijedloga, Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona je u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla realizovala trodnevnu obuku na temu „Upravljanje projektnim ciklusom" u terminu od 27.11. do 29.11.2017. godine.

Obuku za predstavnike ministarstava u Vladi Tuzlanskog kantona i Pedagoškog zavoda vodili su predavači iz Udruženja za razvoj NERDA Tuzla sa dugogodišnjim iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata, a  ista je održana u prostorijama Udruženja za razvoj NERDA Tuzla. Na treningu pod nazivom „Upravljanje projektnim ciklusom - Project Cycle Management (PCM)" usmjerenom ka jačanju kapaciteta za korištenje fondova Evropske unije i drugih donatora učesnici obuke su imali priliku da dobiju sve potrebne informacije o svim elementima i sadržaju Logičke matrice, vremenskom rasporedu odnosno planu aktivnosti i izradi budžeta.

 

Učesnici su u u sklopu obuke imali priliku da na konkretnim projektnim prijedlozima kroz grupni rad nauče i steknu vještine pripreme kvalitetnih projekata, a na kraju obuke svečano su dodjeljeni i certifikati o učešću za polaznike seminara.

 

Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona u saradnji sa Udruženjem za razvoj NERDA Tuzla u narednom mjesecu planira organizovati obuku na istu temu i za predstavnike javnih preduzeća i drugih privrednih društva sa većinskim udjelom u vlasništvu Vlade Tuzlanskog kantona.

 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE