Održana završna manifestacija obilježavanja mjeseca poduzetništva u JU Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli
1.12.2017

Održana završna manifestacija obilježavanja mjeseca poduzetništva u JU Ekonomsko-trgovinskoj školi u Tuzli

U četvrtak, 30.11.2017. godine održana je završna manifestacija na kojoj su učenici i nastavnici JU Ekonomsko-trgovinske škole u Tuzli prezentirali rezultate aktivnosti tokom mjeseca poduzetništva, proglasili najbolje ideje i nagradili najinovativnije ekipe. Pored brojnih gostiju, manifestaciji su prisustvovale predstavnice Ministarstva razvoja i poduzetništva i Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona.

Aktivnosti koje su realizovane u školi u okviru mjeseca poduzetništva su posjete privrednim subjektima, uzvratne posjete, radionice, izrade suvenira, izrade biznis planova, školsko takmičenje na temu „Poduzetništvo u meni“ te na kraju dodjela priznanja najistaknutijim učenicima.

Dani poduzetništva se u Ekonomsko-trgovinskoj školi Tuzla obilježavaju unazad pet godina te se može reći da je razvijanje poduzetničkog duha temelj ove škole. Takođe škola je imala kantonalnog i državnog pobjednika na takmičenju iz poduzetništva čiji je organizator bilo Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE