Sastanak ministra privrede sa predstavnikom Razvojnog Instituta – Institute for Development Impact
15.3.2018

Sastanak ministra privrede sa predstavnikom Razvojnog Instituta – Institute for Development Impact

Ministar privrede Tuzlanskog kantona gospodin Osman Puškar održao je sastanak dana 15.03.2018. godine sa gospodinom Elmirom Mujkanovićem, predstavnikom Razvojnog Instituta – Institute for Development Impact čije je sjedište u Washington DC, USA.

Tokom sastanka gospodin Mujkanović je predstavio dvije komponente grupe Razvojnih Instituta Alijansu Franco Bettoli - Razvojni Institut sa registriranim Predstavništvom u Bosni i Hercegovini  i  Razvojni Institut - Institute for Development Impact sa sjedištem u Washington DC, USA.

Razvojni institut je razvio nove koncepte i modele u području monitoringa, evaluacije, učenja i istraživanja, odnosno praćenja učinka u ekonomiji, socijalnom razvoju i sektoru zaštite okoliša i transformacije pristupa održivom razvoju.

Tokom sastanka je razmatrano iznalaženje mogućnosti za definisanje projektne ideje i zajedničko apliciranje na Poziv za prijedloge projekata Regionalne saradnje -“Zajednički Izazovi - Zajednička Rješenja” od strane EEA i  Norveškog Fonda za razvoj. Poziv omogućuje prijedloge iz sljedećih sfera: Inovacija, Istraživanja, Edukacije i Konkuretnosti u smislu socijalne inkluzije, zapošljavanja mladih, smanjenja siromaštva, Zaštite okoliša, energije, klimatskih promjena i smanjenje upotrebe i emisija ugljena, zatim Kulture, civilnog društva, odgovornog vladanja, temeljnih ljudskih prava i sloboda i  Pravde i unutrašnjih poslova. Više o pozivu možete pronaći na linku: http://mrp.tk.gov.ba/news/view/588?oid=16
DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE