Posjeta Ministarstvu privrede u okviru EU programa za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu
19.3.2018

Posjeta Ministarstvu privrede u okviru EU programa za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar ugostio je danas delegaciju mladih državnih službenika Zapadnog Balkana u okviru projekta „EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu".

Posjeta je upriličena u prostorijama Ministarstva privrede, a predstavnici Albanije, Crne gore, Kosova, Makedonije i Srbije, koji su dio programa regionalne razmjene, razgovarali su sa ministrom i njegovim saradnicima o potencijalu privrede Tuzlanskog kantona, evropskim integracijama i regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu.

Projekat „EU program za mlade profesionalce na Zapadnom Balkanu" (EU Scheme for Young Professionals in the Western Balkans) provodi British Council, a finansira Evropska Unija i usmjeren je na jačanje kapaciteta mladih državnih službenika u oblasti EU integracija. U periodu od 11. do 24. marta 2018. godine organizuje se treći dio obuke, koji se realizira u vidu regionalne razmjene, te po pet mladih državnih službenika iz šest zemalja Zapadnog Balkana učestvuje na regionalnoj razmjeni u jednom od glavnih gradova zemalja učesnica.

S obzirom da dva državna službenika iz organa uprave Tuzlanskog kantona učestvuju u ovom programu, grupa koja je ovih dana na razmjeni u Sarajevu, došla je u posjetu i Tuzlanskom kantonu. Tema na kojoj rade državni službenici u okviru ovog programa jeste Strateško planiranje IPA II i efektivnost implementacije EU projekata.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE