Održan Info dan za objavljeni drugi javni poziv “Challenge fond za inovativne poslovne ideje”
21.3.2018

Održan Info dan za objavljeni drugi javni poziv “Challenge fond za inovativne poslovne ideje”

U srijedu, 21.03.2018. godine u prostorijama Kantonalne privredne komore u Tuzli, Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je u saradnji sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA organizovano održavanje Info dana na kojem je predstavljen objavljeni drugi javni poziv "Challenge fond za inovativne poslovne ideje".

Challenge fond uspostavljen je u okviru projekta Challenge to change - C2C koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasade Švedske u BiH, a koji kroz četiri godine provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Region Ostergotland, Istočna Švedska kao partneri u projektu.

Predstavnici Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA gosp. Asmir Kosovac i Siniša Obradović su prisutnima predstavili način apliciranja na sredstva Fonda, propozije apliciranja, tehnička pitanja vezana za aplikacionu formu web stranice, kao i niz drugih zanimljivih detalja vezanih za sadržaj projektne aplikacije, dok je gđa. Aida Džamalija Duran prezentirala Evropsku poduzetničku mrežu kao projekat Evropske Unije namijenjenu preduzećima koja posluju na tržištu EU ili koja planiraju izvoziti. Tom prilikom je objasnila značaj Evropske poduzetničke mreže u podršci malim i srednjim preduzećima za uspostavu međunarodne saradnje, poslovnog savjetovanja i podrške inovacijama te stručnu pomoć prilikom apliciranja na fondove.

Na Info danu su učešće uzeli brojni predstavnici malih i srednjih preduzeća, obrta, udruženja privrednika, zadruga koji čine ciljnu grupu ovog javnog poziva i koji su imali priliku postaviti pitanja i saznati sve detalje o načinu i uvjetima prijave, iznosima koji stoje na raspolaganju aplikantima, kao i kriterijima koje moraju ispuniti. Pored predstavnika realnog sektora Info danu su prisustvovali i predstavnici ministarstava, općina, akademske zajednice i drugih relevantnih institucija čija je uloga pružanje podrške privrednim subjektima prilikom apliciranja.

Krajnji rok za podnošenje prijava na objavljeni drugi javni poziv Challenge to change - C2C koje je obavezno ispuniti u elektronskoj formi jeste 10. april 2018. godine do 24 sata.

 

S obzirom na veliki odaziv poduzetnika i  zainteresovanost za apliciranje na današnjem Info danu očekujemo i veliki broj prijavljenih aplikanata sa područja Tuzlanskog kantona koji će povući sredstva Fonda i na taj način doprinijeti bržem privrednom razvoju.

 

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE