Održan sastanak sa predstavnicima Njemačkog centra za robotiku i Udruženja Projekt ABC
8.5.2018

Održan sastanak sa predstavnicima Njemačkog centra za robotiku i Udruženja Projekt ABC

U ponedjeljak, 07.05.2018. godine u prostorijama Ministarstva privrede Tuzlanskog kantona održan je sastanak sa predstavnicima Njemačkog centra za robotiku - DKR Tuzla i Udruženja građana „Projekt ABC“  iz Tuzle na temu uspostavljanja zajedničke saradnje sa Ministarstvom privrede u cilju organizacije zajedničkog događaja u cilju promocije modernih i naprednih tehnologija u Tuzlanskom kantonu.

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona, gdin. Osman Puškar, ovom prilikom je istakao da se organizacijom jednog ovakvog događaja, kojim će se promovisati potencijali naprednih tehnologija i mladi, obrazovani kadrovi kojima raspolaže Tuzlanski kanton, afirmišemo kao sredina koja je jedan od ključnih pokretača razvoja u ovom regionu.

Predstavnici Njemačkog centra za robotiku i Udruženja „Projekt ABC“ iskazali su svoju spremnost da učestvuju u ovom događaju te da svoje resurse stave u funkciju kreiranja zajedničkog projekta, koji za osnovni cilj ima promociju novih tehnologija te pratećih događaja poput konferencija, takmičenja i slično.

S obzirom da je planirani događaj u ovoj fazi tek idejni projekat, dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti, kako bi se proširila mreža potencijalnih saradnika na projektu i uspostavila saradnja sa domaćim i međunarodnim partnerima, te institucijama privatnog i nevladinog sektora, koje mogu značajno doprinijeti uspješnoj realizaciji događaju ovog tipa.           

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE