Ministar privrede Osman Puškar u radnoj posjeti Kalesiji
13.6.2018

Ministar privrede Osman Puškar u radnoj posjeti Kalesiji

Ministar privrede u Vladi Tuzlanskog kantona Osman Puškar sa saradnicima boravio je u srijedu, 13. juna 2018. godine, u zvaničnoj posjeti Općini Kalesija, gdje se sastao sa općinskim načelnikom Seadom Džafićem sa kojim je razgovarao o javno-privatnom partnerstvu i poduzetničkim zonama te razvoju općine Kalesija.

„Općina Kalesija prednjači u odnosu na druge općine u našem kantonu kada su u pitanju Regulacioni planovi za industrijske zone, a evo sada imaju i Agenciju za razvoj. Mi smo došli da vidimo kako možemo pomoći, ali i da “prepišemo” neke stvari koje su oni prvi uradili i da prenesemo u druge sredine“ kazao je ministar Osman Puškar. „Načelnik općine sa svojom ekipom je uspio da neke stvari uredi prije drugih i zaista mu čestitam na tome, mi ćemo pomoći da ova općina bude još uspješnija“ istakao je ministar Puškar.

Općinski načelnik Sead Džafić ministra i njegove saradnike upoznao je sa problemom kada je u pitanju raskid ugovora sa poljoprivrednicima za poljoprivredno državno zemljište koje je u zakupu, a na kojem je planirana izgradnja proizvodno-poslovnih objekata. Također, načelnik je kazao da ministarstvo na čijem je čelu Osman Puškar mora što hitnije krenuti u procedure izmjena zakona koji koče razvoj privrede i čija bi izmjena pomogla da se investitori lakše odlučuju za investiranje i ulaganje u Tuzlanskom kantonu i Bosni i Hercegovini. On se zahvalio ministru Puškaru na svemu što čini da pomogne privredi i razvoju našeg kantona.

Na sastanku je bilo riječi i o primjeni Zakona o javno-privatnom partnerstvu koji u mnogo čemu može pomoći lokalnim zajednicama da zajedno sa stranim ili domaćim ulagačima krenu u realizaciju određenih projekata koji imaju ekonomsku opravdanost i koji mogu doprinijeti razvoju Tuzlanskog kantona.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE