Objavljen javni poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru USAID WHAM Projekta
1.8.2018

Objavljen javni poziv za dostavu projektnih prijedloga u okviru  USAID WHAM Projekta

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona obavještava sve zainteresovane da je USAID WHAM Projekat objavio ukupno četiri javna poziva za dostavu projektnih prijedloga za podršku brzo-rastućih, izvozno-orijentisanih i izvozno spremnih malih i srednjih preduzeća iz sektora metala, drveta i/ili tekstila/obuće orijentisanih prema proširenju proizvodnih kapaciteta, dostizanju novih tržišta i otvaranja novih radnih mjesta.

Riječ je o trogodišnjem projektu Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) pod nazivom „Projekat unapređenja radne snage i većeg pristupa tržištima“ čiji je cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i na regionalna tržišta, a koji je finansiran od strane USAID-a.

 

Objavljeni javni pozivi su fokusirani na:

  • Razvoj radne snage u metalnom sektoru kroz obuke zavarivača i računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera;
  • Razvoj radne snage u drvnom sektoru i sektoru tekstila/obuće kroz obuke računarski numerički kontrolnih (CNC) operatera i / ili programera;
  • Pristup novim tržištima kroz razvoj radne snage i obuke prodajnog osoblja i stručnjaka za istraživanje tržišta;
  • Certificiranje kompanija u metalnom sektoru u Bosni i Hercegovini.

Za više informacija i kompletnu dokumentaciju možete posjetiti web stranicu http://www.whambih.org/ .

Krajnji rok za dostavu koncept nota je 12.09.2018. godine do 16,00 časova po lokalnom vremenu.

Sva eventualna pitanja o načinu prijave možete poslati putem e-maila najkasnije do 05.09.2018. godine na e-mail:  whamgrants@iesc.org .

FOTOGRAFIJE