Poziv kompanijama sa područja Tuzlanskog kantona iz metalne industrije za ostvarivanje potencijalne saradnje sa njemačkom kompanijom
9.10.2018

Poziv kompanijama sa područja Tuzlanskog kantona iz metalne industrije za ostvarivanje potencijalne saradnje sa njemačkom kompanijom

Ministarstvu privrede Tuzlanskog kantona obratilo se Predstavništvo njemačke privrede u BiH - AHK BiH sa molbom da obavijestimo kompanije sa područja Tuzlanskog kantona iz metalne industrije za ostvarivanje potencijalne saradnje sa njemačkom kompanijom Gothaer Fahrzeugtechnik GmbH.

Predstavništvo njemačke privrede u BiH zvanični je predstavnik njemačke privrede u zemlji i prva kontakt adresa za njemačke firme koje su zainteresovane za bh. tržište. Glavni zadatak Predstavništva predstavlja pružanje podrške njemačkim i domaćim firmama pri pribavljanju relevantnih informacija o privredi, zatim potencijalnim izlagačima i posjetiocima pruža informacije o njemačkim sajmovima te izdaje publikacije o različitim privrednim granama u BiH i na taj način ukazuje na postojeći potencijal u BiH.

Uslijed povećanja obima proizvodnje njemačkoj kompaniji Gothaer Fahrzeugtechnik GmbH, koja je specijalizovana u proizvodnji kompleksnih cijevnih i limenih konstrukcija od sitnozrnastih čelika visoke čvrstoće, potrebni su novi poslovni partneri/dobavljači za ostvarivanje potencijalne saradnje sa bh.kompanijama iz oblasti metalne industrije. Proizvodni program čine uglavnom sistemi rešetkastih stubova za internacionalnu industriju kranova.

Sve zainteresovane kompanije trebaju dostaviti popunjen prijavni upitnik iz priloga najkasnije do srijede, 17.10.2018. godine na e-mail adresu: sanjin.purgic@ahk.ba.

Za više informacija o njemačkoj kompaniji i načinu uspostavljanja saradnje potrebno je kontaktirati direktno Predstavništvo njemačke privrede u BiH.

Kontakt osoba:

Sanjin Purgić

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini

Fra Anđela Zvizdovića 1 (UNITIC B19)

71000 Sarajevo

Tel: +387 33 295 913

Fax:: +387 33 295 920

E-mail: sanjin.purgic@ahk.ba

http://bosnien.ahk.de

DOKUMENTI
FOTOGRAFIJE