Ministarstvo privrede domaćin volonterima u okviru obilježavanja Socijalnog dana
22.10.2018

Ministarstvo privrede domaćin volonterima u okviru obilježavanja Socijalnog dana

U petak, 19.10.2018. godine Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona  se pridružilo obilježavanju Socijalnog dana koji organizuje Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u okviru  projekta koji  srednjoškolcima, na jedan dan daje  priliku da zamjene školske klupe radnim mjestima.

Na ovaj način srednjoškolci stječu svoje prvo radno iskustvo, pruža im se prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da na radnom mjestu donesu odluku o njihovom budućem zanimanju. Naime u projektu za svako radno mjesto na kojem srednjoškolac volontira, poslodavac je dužan da uplati dnevnicu za tog učesnika u Fond Socijalnog dana. Svrha ovog Fonda jeste da srednjoškolci volontirajući jedan dan prikupe novčana sredstva kojima će se financirati projekti u lokalnim zajednicama.

Ministarstvo privrede je ove godine bilo domaćin za dvije učenice prvog razreda iz Gimnazije “ Ismet Mujezinović” iz Tuzle koje su provele jedan radni dan sa zaposlenicima koji su ih upoznali sa radom Ministarstva i aktivnostima koje se sprovode u ovoj instituciji.

Realizacijom projekta je data prilika učenicama da upoznaju radno okruženje, unaprijede svoja znanja i iskustva te na ovaj način daju svoj doprinos u stvaranju bolje budućnosti u svojim lokalnim zajednicama.

DOKUMENTI
Nema dokumenata za ovu vijest.
FOTOGRAFIJE